Оригінальний текст:

Дворик в клініці для душевнохворих, на галявині сидить псих і захоплено пробиває за допомогою цвяха і молотка отвори в новому оцинкованому відрі. Повз по доріжці йде лікар, зупиняється навпроти хворого і ласкаво так:
- І чим же ми тут займаємося?
- Так ось, БУЛЬБОМЕТР роблю.
-? !
- Ну, воду в нього наливаєш, вона з дірочок виливається і булькає. Ось ці бульки і рахуєш. БУЛЬБОМЕТР одним словом ... - Пояснює пацієнт.
- Ха-ха-ха! Ну, закінчив? - Лікар забирає молоток з цвяхом, а діряве відро перекидає через бетонний паркан.
А за парканом з психушкою межує військова частина, відро падає прямо на плац, в цей час по плацу йде злий прапор, тільки що отримав прочухана від начальства:
- Капець! Не частина, а суцільний бардак! Кругом бички, сміття! (Піднімаючи відро)
- Во! БУЛЬБОМЕТР новий хтось викинув ...
 Копіювати текст
 13

Трансліт:

Dvoruk v klinici dlja dushevnohvoruh, na galjavuni sudut' psuh i zahopleno probuvaye za dopomogoju cvjaha i molotka otvoru v novomu ocunkovanomu vidri. Povz po dorizhci jde likar, zupunjayet'sja navprotu hvorogo i laskavo tak:
- I chum zhe mu tut zajmayemosja?
- Tak os', BUL'BOMETR roblju.
-? !
- Nu, vodu v n'ogo naluvayesh, vona z dirochok vuluvayet'sja i bul'kaye. Os' ci bul'ku i rahuyesh. BUL'BOMETR odnum slovom ... - Pojasnjuye paciyent.
- Ha-ha-ha! Nu, zakinchuv? - Likar zaburaye molotok z cvjahom, a dirjave vidro perekudaye cherez betonnuj parkan.
A za parkanom z psuhushkoju mezhuye vijs'kova chastuna, vidro padaye prjamo na plac, v cej chas po placu jde zluj prapor, til'ku wo otrumav prochuhana vid nachal'stva:
- Kapec'! Ne chastuna, a sucil'nuj bardak! Krugom buchku, smittja! (Pidnimajuchu vidro)
- Vo! BUL'BOMETR novuj htos' vukunuv ...
 Копіювати текст
 6